Schedule

 

Location:  Room P505 Queensland University of Technology

TIME DURATION ACTIVITY
9:00AM – 9:15AM 15 MIN Arrival time
9:15AM – 9:50AM 35 MIN ICEBREAKER

Icebreaker activity: Describe your research the way you do at a cocktail party when you’re talking to someone that doesn’t know anything at all about CS/HCI/Design research (15 min)

WORKSHOP INTRODUCTION (15 min)
Background and framing of the workshop
General objectives for the workshop and schedule overview

9:50AM – 10:30AM 60 MIN PRESENTATIONS

Presenters:
Andrew Brown
Noura Howell
David Mellis
Amanda Lazar
Sung-A Jang

10:30AM – 11:00AM 30 MIN MORNING TEA BREAK
11:00AM – 12:30PM 90 MIN PRESENTATIONS (CONT.)
Presenters:
Kenny Chow
Erika Kerruish
Cesar Torres
Volodymyr Dziubak
Kashyap Todi
Jennifer Jacobs
Benjamin De KosnickReflections on presentations
What stood out to people- similarities? different approaches? conflicts?
12:30PM – 1:30PM LUNCH
1:30PM – 3:00PM 90 MIN GROUP ACTIVITY INTRODUCTIONS (5 min)
GROUP DISCUSSION #1 (50 min)Prompt:  Articulate a set of best practices for evaluating the kind of work you do

  • How do you evaluate the affordances of a technology (expressiveness, creative flexibility, learnability etc.)?
  • What are the ethical considerations of your approach to evaluation?
  • What’s the right audience and format for an evaluation (Real world, workshop, individual)?
  • What’s the appropriate length of an evaluation?

Group 1
Facilitator: Cesar
Amanda Lazar
Erika Kerruish
Noura Howell

Group 2
Facilitator: David
Kashyap Todi
Volodymyr Dziubak
Kenny Chow

Group 3
Facilitator: Jennifer
Benjamin De Kosnick
Andrew Brown
Sung-A Jang

Recap presentations (15 min)

Refine evaluation criteria as a group (20 min)

3:00PM – 3:30PM AFTERNOON TEA BREAK
3:30PM – 5:00PM 90 MIN GROUP DISCUSSION #2 (50 min)

Choose a topic to discuss in small groups
Topic 1: Refine definition and name of Digital Craftsmanship

Topic 2: Highlight core works in this field

Topic 3: Select publication venues and refine publication approach

Topic 4: Identify research community surrounding Digital Craftsmanship
Each group presents (15 min)

Closing Sharing and Synthesis- Future Directions (20 min)
Drinks?